1. mai

LO GLTV

Gjøvik, Land, Toten og Valdres
(Vestoppland)

1. mai 2020 - Vestoppland


På denne tida av året er det vanligvis i slik at nærmere ti 1.maikomiteer i vårt distrikt legger siste hånd på verket for sine lokale programmer for 1. mai. I år blir det litt annerledes, men vær trygg - dagen vil markeres.


Pga. situasjonen er vi i år nødt til å gjennomføre alternative 1.maifeiringer, for å feire arbeiderbevegelsens internasjonale demonstrasjonsdag. Også sentralt er det lagt opp til digital markering, og enkelte helt lokale markeringer blir det også.


Vi i LOs lokalorganisasjon for Vestoppland inviterer til felles virtuell 1. maitog og markering, for alle våre foreninger og tradisjonelle folkelige samarbeidsorganisasjoner og partier som sympatiserer med arbeiderbevegelsens sak. I samarbeid med nettverket av LOs lokalorganisasjoner over hele landet, har vi derfor tilsluttet oss en digital plattform for gjennomføring av dette. Det blir rom for deltakelse i det virtuelle toget fra enkeltpersoner, samt fagforeninger og organisasjoner.

1.maikomité Vestoppland

Som komité for arrangementet fungerer derfor det allerede bredt sammensatte styret i lokalorganisasjonen, som forbereder program for dagen, og behandler paroleforslag.

INVITASJON TIL DELTAKELSE


Vi inviterer alle våre medlemsforeninger, partier og folkelige organisasjoner til å delta i det virtuelle toget. Alle gis anledning til å stille med "fane/flagg" gjennom innsending av bilde av dette. I tillegg ønsker vi forslag på paroler, ett forslag per organisasjon per kommune, innen tirsdag 28. kl. 18.00. Sendes til 1mai@lo-gltv.no - eller ta kontakt med Bjørn Sigurd Svingen på mobil 46632427.

Fagforeningene oppfordres også til å forberede en videosnutt der de presenterer seg med litt info og nøkkeltall, og hilser sine medlemmer i anledning dagen.

Plattformen det hele skjer på er her: https://vestoppland.1mai2020.no/

Program for dagen


Mer info kommer

Det vil mest sannsynlig starte etter at det sentrale initiativet til LO er ferdig, dvs. fra kl.  14.00 (OBS: ca en time på etterskudd. Ikke bare den sentrale som har hatt litt krøll på linja, men håper å være klare til kl. 15).

Introduksjon v/leder i LO GLTV.
Kransenedlegginger.
Faglig appell v/Karianne Sten Solheim, nestleder i Fagforbundet Innlandet (og granasokning)
Korpset spiller "Seiren følger våre faner"
Internasjonal appell ved Alexander Hagen, Norsk Folkehjelp Vestre Toten/Gjøvik.
Ungdomsappell ved Marthe Ingeborg Myhre, ungdomsleder i Fagforbundet Innlandet.
Hilsningstaler fra fagforeningene i anledning dagen.
Bluesinnslag fra Kent Erik Thorvaldsen. Etterfulgt av faglige raljeringer av den samme, i anledning dagen.
Det hele rundes av med "1. maisamtaler" med Hans Olav Lahlum.


Praktisk påkobling


Mer info kommer

Arrangementet vil annonseres både i papiraviser og på sosiale medier.

https://vestoppland.1mai2020.no/ er nettsida man må gå inn på, både for å delta i det virtuelle toget og for å se det digitale arrangementet etter kl. 14.00.

Paroler


Parolene finner du på https://vestoppland.1mai2020.no/ 

LO GLTV

Gjøvik, Land, Toten og Valdres


LOs lokalorganisasjon.

+47 466 32 427

Folkets Hus
2802 Hunndalen

Opphavsrett © LO GLTV

Ansvarlig redaktør: Leder

Dette nettstedet benytter seg av informasjonskapsler. Ved å benytte nettsiden, aksepterer du dette.

Godta