Nyheter og uttalelser

LO GLTV

Gjøvik, Land, Toten og Valdres
(Vestoppland)

NYHETER OG UTTALELSER

Fagligpolitisk kravliste

Sommer 2019\\ Lokalvalg

På representantskapsmøtet vårt i november behandlet fagforeningene gjennom aktiv debatt et fagligpolitisk kravdokument. Dokumentet går gjennom områder som er viktige for LO GLTV og fagforeningene i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget 2019, til inspirasjon for krav og samarbeidsavtaler med de politiske partiene.

Ingen flere nedleggelser av lønnsomme bedrifter i Norge

April 2019\\ Årsmøteuttalelse

LO GLTV stiller seg kritiske til nedleggelsen av produksjonen ved hjelpemiddelprodusenten Etac Supply Gjøvik (tidl. Molift). Virksomheten var lønnsom, men ikke lønnsom nok, og måtte vike for morselskapets vyer om større profittmuligheter i Polen. Morselskapet Etac AB, opprinnelig stiftet av det allmennyttige RFSU, er nå eid av det svenske investorselskapet Nordstjernan. Vi er vitne til et forstemmende brudd på den nordiske modellen, der internasjonale selskaper aggressivt kjøper opp lokale virksomheter, for så å sentralisere produksjonen. I iveren etter å tilfredsstille aksjonærene, er det i prosessen hoppet bukk over tariffavtalenes bestemmelser om involvering, informasjon og drøfting.


Mest sannsynlig vil historien vise at nedleggelsen på Gjøvik var en tabbe. Det er en fattig trøst for de de 22 som nå mister jobben. Til dem vil vi beklage!


I et makroperspektiv trenger vi nå en politikk som gjenreiser Norge som industrinasjon. Da må industrien ha gode rammevilkår, gode transportforbindelser, og tilgang på ren og rimelig kraft. Vi kan ikke ha anbudsregimer i landet, som bygger ned norsk industri. Det er dårlig for samfunnsregnskapet i AS Norge.

LO GLTV

Gjøvik, Land, Toten og Valdres


LOs lokalorganisasjon.

+47 466 32 427

Folkets Hus
2802 Hunndalen

Opphavsrett © LO GLTV

Ansvarlig redaktør: Leder

Dette nettstedet benytter seg av informasjonskapsler. Ved å benytte nettsiden, aksepterer du dette.

Godta